Guvernatorul regiunii găgăuze, Irina Vlah, s-a întâlnit cu ambasadorul României în R.Moldova, Daniel Ioniță

  • 17 Noiembrie 2021 11:42
Guvernatorul regiunii găgăuze, Irina Vlah, s-a întâlnit cu ambasadorul României în R.Moldova, Daniel Ioniță

Guvernatorul regiunii găgăuze, Irina Vlah, s-a întâlnit cu ambasadorul României în R.Moldova, Daniel Ioniță. În cadrul discuției, au fost abordate problemele legate de construcția blocului educațional nou al liceului „Mihai Eminescu” din Comrat. Proiectul a primit finanțare din partea Guvernului României în valoare de peste 15 milioane de lei și o contribuție din partea Guvernului Republicii Moldova în valoare de peste 5 milioane de lei.

Creșterea costului materialelor de construcție și volumele lucrărilor scăpate în cerințele inițiale au determinat deficitul de resurse financiare în sumă de cca 3,5 milioane lei.
Un alt subiect al întâlnirii au fost problemele legate de asigurarea blocului nou cu echipament educațional și mobilier. Posibilitatea susținerii în soluționarea acestei probleme a fost discutată în cadrul discuțiilor conducerii Găgăuziei cu conducerea sectorului 6 al mun. București.
"Prioritatea autorităților Autonomiei este de a stopa plecarea tinerilor din Găgăuzia. Construcția blocului nou al liceului va permite creșterea numărului copiilor, care doresc să primească educație calitativă în limba de stat. Blocul nou va permite desfășurarea procesului educațional în condiții confortabile și moderne. Mulțumim Guvernului României pentru sprijinul generos acordat în implementarea acestui proiect important", a menționat Irina Vlah.
 
Bașcanul Găgăuziei a invitat Excelența Sa să participe la acțiunea "Plantează un copac - crește o pădure", inițiată de Comitetul Executiv, care vizează creșterea suorafeței spațiilor verzi pe teritoriul Găgăuziei.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău