Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Igor Kolomoiski, demis de președintele Ucrainei

  • 25 Martie 2015 19:22
Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Igor Kolomoiski, demis de președintele Ucrainei

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a aprobat demisia președintelui Administrației Regionale de Stat din Dnipropetrovsk, Igor Kolomoiski – informează Serviciul de presă al șefului statului ucrainean.

Poroșenko a semnat un decret în acest sens în cadrul unei întrevederi cu Igor Kolomoiski.

Liderul de la Kiev a afirmat, în timpul întâlnirii respective, că regiunea Dnipropetrovsk trebuie să rămână o linie de protecție de încredere în estul Ucrainei. “Este nevoie de asigurarea păcii, stabilității și liniștii.

Regiunea Dnipropetrovsk trebuie să rămână un bastion al Ucrainei în estul țării, pentru a apăra pacea și liniștea cetățenilor” – a afirmat Poroșenko. Potrivit președintelui, guvernator interimar al regiunii Dnipropetrovsk va fi numit Valentin Reznicenko.

Presa ucraineană scrie că vicepreședintele Administrației Regionale de Stat din Dnipropetrovsk, Ghenadi Korban, de asemenea, a demisionat din funcție. În spatele demisiei lui Kolomoiski, unul dintre cei mai mari oligarhi ucraineni, se află un incident petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, după ce Parlamentul de la Kiev a votat o lege care viza modificarea componenței consiliilor de administrație ale societăților publice, pentru a reduce controlul exercitat de acționarii minoritari. Imediat după adoptarea acestui document, Igor Kolomoiski, însoțit de persoane înarmate, s-a deplasat la sediul din Kiev al “UkrTransNafta”, una dintre societățile vizate de noua lege, care gestionează rețeaua de gazoducte și este deținută 100% de stat.

Kolomoiski a susținut atunci că intenționează să impiedice înlocuirea directorului companiei și a explicat că se teme de un “raid” împotriva societății. Reacția președintelui Petro Poroșenko nu a întârziat să apară. “Niciun guvernator ucrainean nu poate dispune de forțe armate” – a declarat șeful statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
18
Fri
20
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău