Guvernatorul Lombardiei a intrat în carantină după ce un asistent al său a fost diagnosticat cu coronavirus

  • 27 Februarie 14:18
Guvernatorul Lombardiei a intrat în carantină după ce un asistent al său a fost diagnosticat cu coronavirus

Attilio Fontana, guvernatorul regiunii Lombardia, unde este epicentrul epidemiei de coronavirus din Italia, s-a plasat singur în carantină după ce unul dintre asistenții săi a fost diagnosticat cu boala, informează Reuters, citat de digi24.

Attilio Fontana, care a susținut numeroase conferințe de presă în ultimele săptămâni pentru a da detalii despre modalitatea în care regiunea pe care o administrează face față epidemiei de coronavirus, a anunțat vestea pe Facebook în seara de miercuri și s-a filmat punându-și o mască facială de protecție.

"Până în momentul de față nu am niciun fel de infecție, așa că pot munci în continuare... dar timp de două săptămâni voi încerca să stau într-un fel de izolare", a spus acesta pe Facebook.

Peste 300 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în ultima săptămână în regiunea Lombardia, care include capitala financiară a Italiei, Milano, în zonă înregistrându-se 10 decese. Pe teritoriul Italiei, peste 400 de persoane au contractat boala, înregistrându-se 12 decese, cel mai grav focar de îmbolnăvire cu coronavirus până la această oră din Europa.

Membru al comitetului director al OMS: Numărul îmbolnăvirilor din Italia ar putea fi exagerat

Walter Ricciardi, membru al comitetului director al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a sugerat că numărul îmbolnăvirilor din Italia ar putea fi exagerat, spunând că doar 190 de cazuri au fost confirmate în totalitate într-o procedură de verificare în doi pași. În cazul celorlalte teste, sunt așteptate încă rezultatele.

Ricciardi, care este de asemenea consultant guvernamental în lupta împotriva virusului, a declarat pentru Corriere della Sera că Veneto, a doua cea mai afectată regiune, a decis să testeze sute de persoane, chiar dacă acestea nu prezentau simptome.

Expertul a precizat că rezultatele testelor în cazul unora dintre aceste persoane au fost pozitive, deși era evident că nu prezentau simptome, adăugând că acest fapt a alimentat în mod nenecesar panica. "Cine a dat ordin de testare chiar și a celor care nu prezintă simptome... a făcut o greșeală", a spus acesta.

Autoritățile locale au anunțat miercuri că au fost efectuate circa 9.462 de teste în Italia în ultima săptămână.

Analiștii au avertizat că epidemia au putea arunca economia fragilă a Italiei în cea de-a patra sa recesiune din ultimii 12 ani, multe afaceri din zona nordică prosperă ajungând pe punctul de a-și înceta activitatea, iar hotelurile raportând un val de cazări anulate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21
Ploaie ușoară
Umiditate:88 %
Vint:3,1 m/s
Wed
18
Thu
21
Fri
22
Sat
23
Sun
19

Curs oficial BNM 07 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5560 0.1665
USD 17.3147 0.0528
RON 4.0429 0.0346
UAH 0.6401 0.0046
RUB 0.2408 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău