Guvernatorul din Odesa le cere rușilor să capituleze. „Făcând acest lucru, nu trădați poporul rus și patria voastră”

  • 05 Iulie 2022 19:21
Guvernatorul din Odesa le cere rușilor să capituleze. „Făcând acest lucru, nu trădați poporul rus și patria voastră”

Două rachete rusești au lovit săptămâna trecută un bloc de apartamente cu mai multe etaje și un centru de sănătate în Odesa. Atacul a stârnit temeri la Kiev și în Occident că armata rusă va încerca în perioada următoare să ocupe și orașul-port la Marea Neagră.

Marți dimineață, Maksym Marchenko, guvernatorul regiunii Odesa, a lansat un apel către forțele ruse invadatoare să depună armele și să refuze să lupte.

„Ucrainenii sunt gata să-și apere casele și cei dragi până la ultimul. Gândiți-vă și la familiile voastre. Cei dragi au nevoie de tați, soți și fii sănătoși care trăiesc, au nevoie de ei acasă”, a scris Marchenko pe canalul său de Telegram, conform The Guardian.

„Viața nu vă este dată pentru a îndeplini ordinele criminale ale regimului lui Putin. Salvați-vă viața și viitorul. Refuzați să participi la războiul sângeros al lui Putin”, a mai subliniat guvernatorul regiunii Odesa. 

„Puteți goli combustibilul, puteți să dezactivați echipamentele, explicând imposibilitatea participării dumneavoastră la ostilități. Apărătorii internaționali ai drepturilor omului și protecția Națiunilor Unite vor fi asigurate celor care se tem că vor fi persecutați de autoritățile ruse. 

Aceasta nu este o capitulare. Aceasta este o demonstrație a refuzului dumneavoastră de a participa la o crimă împotriva umanității. Făcând acest lucru, nu trădați poporul rus și patria voastră. Dimpotrivă, oferiți Rusiei șansa de a-și păstra demnitatea și de a oferi speranță pentru viitor”, se mai arată în mesajul lui Maksym Marchenko.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău