Guvernatorul din Belgorod recunoaște că regiunea rusă trece prin momente dificile. „Toată lumea se teme”

  • 18 Ianuarie 10:38
Guvernatorul din Belgorod recunoaște că regiunea rusă trece prin momente dificile. „Toată lumea se teme”

Autoritățile din regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina și care a fost ținta unor bombardamente ucrainene repetate, au anunțat miercuri că au intensificat măsurile de securitate pentru școli și centre comerciale, potrivit AFP.

La sfârșitul lunii decembrie, capitala sa regională omonimă a fost ținta unui atac ucrainean care a ucis 25 de persoane, cel mai sângeros atac asupra civililor pe teritoriul rus de la lansarea ofensivei Moscovei împotriva Ucrainei în februarie 2022, scrie Hotnews.

De atunci, s-a înregistrat o creștere a numărului de bombardamente ca răspuns la cele efectuate de forțele Moscovei în Ucraina, subminând afirmația Kremlinului că viața de zi cu zi a rușilor nu a fost perturbată de conflict.

În încercarea de a limita impactul acestor atacuri, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunțat miercuri că centrele comerciale se vor închide la ora 20.00.

În școlile situate pe o rază de 20 de kilometri de la frontiera ucraineană, a precizat el, predarea va fi asigurată „la distanță” în următorul semestru.

Pentru școlile aflate dincolo de această limită, învățământul la distanță va fi de asemenea introdus „în decurs de o lună”, iar măsura va fi discutată din nou cu părinții în februarie, a adăugat Gladkov.

Începerea noului an școlar a fost deja amânată până la 19 ianuarie, iar peste 2.000 de copii au fost temporar evacuați, potrivit autorităților.

Săptămâna trecută, guvernatorul Gladkov a recunoscut că regiunea sa trece prin „momente dificile”. „Toată lumea se teme”, a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău