Guvernatorul BNM: Codurile și parolele de pe cardul bancar nu trebuie divulgate nimănui

  • 22 Martie 2021 13:47
Guvernatorul BNM: Codurile și parolele de pe cardul bancar nu trebuie divulgate nimănui

La efectuarea plăților fără numerar, persoanele nu trebuie să divulge niciun cod și nicio parolă de pe card, nici chiar angajaților băncii. În ultimul timp, tot mai mulți moldoveni plătesc cu cardul bancar, a menționat astăzi, 22 martie, Octavian Armașu, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, la lansarea Săptămânii Internaționale de Educație Financiară, care are loc în perioada 22-26 martie, transmite IPN.

Octavian Armașu a relevat că o persoană bine informată în aspect financiar nu comite greșeli de supraîndatorare, la luarea unui credit. Va alege o variantă optimă de contractare a acestuia și va găsi o alternativă de a evita un credit de consum.   Mai mult, va reuși să facă pașii necesari de la economii la investiții.

În cadrul Săptămânii Internaționale de Educație Financiară, a fost lansată Platforma de educație financiară „Moldova Banking Hub”. Elevi, studenți, profesorii, dar și publicul larg sunt ajutați de experții BNM să înțeleagă mai bine cum funcționează sistemul financiar din Republica Moldova. Participanții  au posibilitatea să discute cu experții băncii centrale la diverse subiecte din domeniul financiar-bancar. Doritorii de a participa la discuții, se pot înregistra completând formularul online sau pot transmite solicitarea pe adresa electronică [email protected] .

BNM desfășoară o campanie de informare și sensibilizare a publicului prin intermediul unor produse multimedia – videografice, videoghiduri și podcasturi.  Acestea cuprind informații privind utilizarea în siguranță a cardului de plată, cum poate fi inițiată o afacere online, la ce să fim atenți când luăm un  credit, de ce se iau decizii de politică monetară.  Aceste produse multimedia au fost realizate în cadrul unui proiect, cu suportul Fondului pentru Buna Guvernare a  Guvernului Marii Britanii.

În cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare, participanții vor putea vizita virtual sala de expoziții a Băncii Naționale a Moldovei, dar și Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Totodată, vor fi organizate cursuri de instruire pentru studenții de la facultatea de jurnalism și științe ale comunicării, precum și ateliere de instruire pentru publicul larg.

BNM se alătură în fiecare an evenimentului „Global Money Week” (Săptămâna , în cadrul căruia publicul din aproape 175 de țări își exprimă dorința de a învăța să se orienteze  în lumea financiară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău