Guvernatoarea BNM, întrevedere cu șefa oficiului BERD din Republica Moldova, Catarina Bjorlin Hansen

  • 20 Ianuarie 13:45
Guvernatoarea BNM, întrevedere cu șefa oficiului BERD din Republica Moldova, Catarina Bjorlin Hansen

Cadrul de cooperare al Republicii Moldova cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), proiectele de asistență tehnică în derulare de care beneficiază Banca Națională (BNM), precum și situația sectorului financiar bancar și nebancar au fost temele discutate în cadrul întrevederii dintre Guvernatoarea Băncii Naționale (BNM), Anca Dragu și șefa Oficiului BERD în Republica Moldova, Catarina Bjorlin Hansen.

Potrivit unui comunicat BNM, cei doi oficiali au discutat și prioritățile Strategiei de țară pentru Republica Moldova pentru perioada 2023-2028, aprobată de către Consiliul Directorilor BERD.

Printre acestea se numără un sector privat mai competitiv, mai favorabil incluziunii și mai rezilient, îmbunătățirea guvernanței și a mediului de afaceri, creșterea rezilienței sectorului financiar.

Investițiile și reformele sunt elemente-cheie în procesul de aderare la UE. În acest context, Anca Dragu a subliniat importanța crucială a parteneriatului cu BERD pentru sprijinirea reformelor și susținerea sectorului privat.

Guvernatoarea BNM s-a referit, în context, la importanța continuării dialogului strategic cu partenerii de dezvoltare, pentru consolidarea rezilienței sectorului financiar, inclusiv prin armonizarea reglementărilor interne cu standardele Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău