Guvernarea despre Dumitru Robu: E timpul să-și manifeste calitățile profesionale

  • 07 Octombrie 2021 08:13
Guvernarea despre Dumitru Robu: E timpul să-și manifeste calitățile profesionale

Să înceapă instrumentarea cazurilor de mare rezonanță, fără niciun fel de nuanțare politică. Asta își doresc reprezentanții guvernării de la noul procuror general interimar, Dumitru Robu. În același timp, reprezentanții societății civile califică numirea lui Dumitru Robu drept o decizie corectă, candidatura acestuia fiind una potrivită pentru a asigura interimatul funcției, notează IPN.

Șeful statului a semnat ieri decretul privind numirea lui Dumitru Robu în calitate de procuror general interimar, după desemnarea acestuia de către CSP. Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, califică drept previzibilă numirea lui Robu în funcție.

„Numirea lui Robu are la bază 3 motive. În primul rând, contracandidatul lui ar fi avut mai multe șanse, dacă nu apărea acea problemă din declarația de avere. Robu a mai fost procuror general interimar în 2019 și atunci nu a avut chiar o imagine negativă. Felul cum a fost tratat Robu după venirea lui Stoianoglo în funcție, explică de ce el a fost ales, pentru că Robu nu are cea mai bună relație cu Stoianoglo. Guvernarea PAS îl cunoaște pe Robu și în urma activității sale din 2019”, a spus Dinu Plîngău în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Reprezentanții guvernării și cei ai societății civile spun că așteptările de la procurorul interimar sunt mari, iar acesta ar trebui să livreze rezultate cât mai rapid.

„Țara așteaptă de la el fapte concrete, dosare duse la bun sfârșit, pentru ca are toate împuternicirile ca să-și îndeplinească aceste obligațiuni de serviciu, acum e timpul să-și manifeste calitățile profesionale. Eu sper el să înceapă odată să instrumenteze cazurile de rezonanță, fără niciun fel de nuanțare politică ”, a spus deputatul PAS, Vladimir Bolea.

„Când el a exercitat funcția de procuror general interimar, noi am fost martorii unor urmăriri penale fără precedent, pe dosarul uzurpării puterii în stat și pe furtul miliardului s-au mișcat lucrurile. Este sub semnul întrebării afilierea politică, dar din toate candidaturile care au fost, Dumitru Robu este candidatura potrivită. Trebuie însă să menționez că hotărârea CSP a fost contestată de Alexandr Stoianoglo la Curtea de Apel Chișinău și urmează să se examineze și acest aspect”, a spus Sorina Macrinici, jurist la Centrul pentru Resurse Juridice.

Dumitru Robu a mai exercitat interimatul funcției de Procuror General în anul 2019, după ce fostul șef al Procuraturii Generale, Eduard Harunjen și-a dat demisia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău