Grupurile de inițiativă, care vor colecta semnături în favoarea candidaților PD, PSRM și Partidul Șor la alegerile parlamentare noi, au fost înregistrate

  • 20 Ianuarie 2020 13:57
Grupurile de inițiativă, care vor colecta semnături în favoarea candidaților PD, PSRM și Partidul Șor la alegerile parlamentare noi, au fost înregistrate

Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 38, Hâncești a înregistrat trei grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 15 martie.

Este vorba de grupurile care vor colecta semnături pentru Vitalie Balinschi, propus de Partidul Șor, Ion Mereuță, din partea Partidului Democrat și Ștefan Gațcan – de la PSRM.

Până acum, Partidul Acțiune și Solidaritate a desemnat-o pe fostul ministru al Justiției Olesea Stamate pentru a candida la Hâncești, iar Partidul Unității Naționale pe prim-vicepreședintele formațiunii, Vlad Țurcanu. Acesta din urmă a depus astăzi actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă.

Platforma Demnitate și Adevăr l-ar putea propune pe un reprezentat al diasporei, Mihai Druță.

Grupurile de inițiativă pot depune cererile de înregistrare până la 24 ianuarie, inclusiv. Pentru înregistrarea în cursa electorală, candidații bărbați trebuie să colecteze cel puțin 500 de semnături în favoarea lor, iar femeile – 250, până la 13 februarie.

Amintim că în circumscripția de la Hâncești vor avea loc alegeri parlamentare noi după ce deputatul PDM ales la 24 februarie 2019, Alexandru Botnari, a renunțat la mandat, revenind la funcția de primar al municipiului Hâncești.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău