Grupul elvețian Swatch va lansa propriul smartwatch

  • 16 Iulie 2015 15:21
Grupul elvețian Swatch va lansa propriul smartwatch

Grupul elvețian Swatch va lansa, în cursul acestei veri, primul său ceas inteligent în SUA, China și Elveția și deja a produs 20.000 de unități, a declarat directorul Swatch, Nick Hayek, pentru Wall Street Journal.

Nick Hayek a precizat că smartwatch-ul va fi conectat la Internet și, de asemenea, va oferi utilizatorilor posibilitatea de a face plăți contactless, în dorința de a concura cu produsele similare oferite deja de Samsung și Apple.

'Vom anunța lansarea ceasului Swatch NFC la finele acestei veri. Produsul va fi lansat mai întâi în SUA, China și Elveția', a spus Nick Hayek, precizând că Swatch va anunța și o serie de parteneriate cu nume mari din domeniul serviciilor de plăți.

'Avem deja 20.000 de unități în stoc și suntem foarte optimiști cu privire la succesul acestui ceas', a adăugat Nick Hayek.

Swatch produce ceasuri de lux precum Tissot, Longines și Omega însă analiștii avertizează că grupul elvețian este una din companiile care riscă să piardă din vânzări, dacă smartwatch-ul Apple Watch va avea succes pe piață.

Separat, Swatch a anunțat, joi, că în primul semestru vânzările sale au crescut cu 2,2%, până la 4,19 miliarde franci, însă profitul net a scăzut cu 20% în ritm anual până la 526 milioane de franci, din cauza francului elvețian care este 'masiv supraevaluat', precum și a dobânzilor negative din Elveția.
Swatch este vulnerabil la fluctuațiile valutare fiindcă cea mai mare parte a activităților sale de producție se realizează în Elveția unde generează doar 11% din vânzări. Un franc mai puternic reduce profiturile înregistrate de Swatch de pe urma vânzării produselor sale în zona euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău