Grupul de la Vișegrad RESPINGE în continuare cotele de refugiați

  • 21 Septembrie 2015 17:16
Grupul de la Vișegrad RESPINGE în continuare cotele de refugiați

Statele Grupului de la Vișegrad (Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria) își vor menține poziția de respingere a cotelor fixe de preluare de refugiați, a indicat premierul ceh Bohuslav Sobotka, luni, 21 septembrie, la Praga, transmite DPA.

'Anticipez că poziția noastră comună de respingere a aplicării de cote va fi reafirmată', a declarat luni Sobotka pentru agenția națională CTK, înaintea reuniunii miniștrilor de externe din Grupul de la Vișegrad cu omologul lor luxemburghez, a cărui țară deține președinția în exercițiu a Consiliului UE.

În opinia prim-ministrului ceh, Comisia Europeană nu a luat în calcul implicațiile ideii, promovată în special de Germania, ca 120.000 de migranți aflați deja pe teritoriul UE să fie distribuiți în cote obligatorii către statele membre. Sobotka a punctat în special dificultatea pentru autorități de a se asigura că migranții vor rămâne în statul în care vor fi repartizați.

La rândul său, ministrul de externe polonez Grzegorz Schetyna a respins orice răspuns automat la criza migranților. 'Căutăm o formulă cu ajutorul căreia să putem demonstra solidaritate, dar care să și reflecte capacitățile noastre', a declarat oficialul de la Varșovia. El a cerut ca granițele sudice ale Uniunii Europene să fie securizate, în perspectiva unor viitoare valuri de migranți.

O reuniune a miniștrilor justiției și afacerilor interne europeni (JAI) este prevăzută pentru marți la Bruxelles, în ajunul unui summit extraordinar al UE în încercarea de a depăși actuala criză a migranților din Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,54 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
24
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău