Grupul de K-pop BTS, marele câștigător la American Music Awards 2021

  • 22 Noiembrie 2021 13:05
Grupul de K-pop BTS, marele câștigător la American Music Awards 2021

Grupul de K-pop BTS a fost marele câștigător al galei American Music Awards 2021 care a avut loc duminică la Los Angeles, la patru ani după prima apariție a trupei la evenimentul la care câștigătorii sunt desemnați prin votul publicului, relatează luni Reuters, citat de AGERPRES.

Trupa sud-coreeană formată din șapte membri a câștigat cel mai important trofeu al evenimentului - "artistul anului", învingându-i pe Taylor Swift, rapperul Drake, cântăreața pop Ariana Grande, tânăra cântăreață pop americană Olivia Rodrigo și canadianul The Weeknd.

Adorați de o armată de fani, cei șapte membri ai BTS s-au impus și la categoriile "grupul pop preferat și "cântecul pop preferat", la care au câștigat cu hitul "Butter".

Trupa, cunoscută pentru muzica sa pozitivă, a afirmat că este un miracol faptul că a câștigat marele trofeu.

"Suntem cu adevărat onorați să fim pe această scenă atât de uimitoare, cu artiști extraordinari", a spus unul dintre membrii grupului, Kim Nam-Joon, cunoscut sub numele de RM.

"A fost o călătorie lungă și uimitoare... nimeni nu ar fi putut să parieze vreodată pe șansele ca noi să stăm aici și să primim acest premiu, cu excepția voastră", a adăugat el, referindu-se la fanii trupei.

Taylor Swift s-a numărat printre cei mai nominalizați artiști, între care Ariana Grande, The Weeknd și Drake, care nu au participat la evenimentul de duminică.

Taylor Swift a câștigat trofeul "artista preferată" și s-a impus la categoria "albumul pop preferat", cu albumul "Evermore", compus în izolare.

"Sunt atât de norocoasă să mă aflu în viața voastră și să ajung să vă am pe voi în viața mea", le-a spus Swift fanilor prin transmisiune video.

Cântăreață pop americană Olivia Rodrigo, în vârstă de 18 ani, care a primit șapte nominalizări, a câștigat la categoria "cel mai bun artist debutant".

Nominalizările la aceste premii țin cont de performanțele din topurile muzicale Billboard, vânzările de albume, difuzările pe platformele de streaming și la posturile de radio, precum și de angajamentele artiștilor pe rețelele de socializare. Câștigătorii premiilor sunt stabiliți în urma voturilor exprimate de fani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău