Grupul de gestionare a situației după lichidarea incendiului de la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” s-a întrunit în a treia ședință

  • 03 Octombrie 2020 11:30
Grupul de gestionare a situației după lichidarea incendiului de la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” s-a întrunit în a treia ședință

Grupul de gestionare a situației după lichidarea incendiului de la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” s-a întrunit în a treia ședință, la care au participat reprezentanți ai Ministerului Educației Culturii și Cercetării, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Apărării, Inspecției de Stat în Construcții, Agenția de Supraveghere Tehnică, Autoritățile Publice Locale, dar și responsabili din cadrul Filarmonicii Naționale.

În cadrul ședinței responsabilii au discutat despre procedura de evacuare a elementelor constructive cu risc de prăbușire. S-a decis că Minsiterul Educației Culturii și Cercetării va înainta în cel mai scurt timp un demers autorităților capitalei privind evacuarea elementelor avariate.

Totodată, potrivit grupului de lucru, pe parcursul ultimelor zile au fost efectuate lucrări de evacuare a bunurilor materiale din interiorul edificiului. Angajații Filarmonicii au reușit să scoată toate lucrurile de valoare, dar și obiectele de mobilier din interiorul clădirii avariate. Acestea au fost evacuate cu suportul soldaților Armatei Naționale și angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău