Gruparea Stat Islamic a fost distrusă în Siria, a anunțat Vladimir Putin

  • 04 Aprilie 2018 13:30
Gruparea Stat Islamic a fost distrusă în Siria, a anunțat Vladimir Putin

Gruparea Stat Islamic (SI) a fost distrusă în Siria, a anunțat miercuri, 4 aprilie, președintele rus Vladimir Putin, care a atenționat totodată că SI își menține potențialul distructiv și poate ataca țări din întreaga lume, informează AGERPRES și MOLDPRES citând Interfax și Reuters.

„Este evident că, în pofida situației sale militare, această grupare teroristă își menține un potențial distructiv semnificativ și abilitatea de a-și schimba repede tacticile și de a ataca țări și regiuni de peste tot în lume”, a declarat Putin, potrivit Reuters.

Anul acesta, în centrul atenției noastre se află un subiect care are o mare importanță pentru întreaga comunitate internațională: perspectivele de evoluție a situației din Orientul Mijlociu după distrugerea SI în Siria”, a mai spus Putin într-o adresare către participanții la Conferința pentru securitate internațională ce se desfășoară la Moscova, potrivit Interfax.

Mesajul de salut al lui Putin a fost citit miercuri, 4 aprilie, de către secretarul pentru securitate națională al Federației Ruse, Nikolai Patrușev.

De asemenea, în cadrul celei de-a VII-a Conferințe pentru securitate internațională de la Moscova, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat: „A fost eliberată din mâinile teroriștilor cea mai mare parte din teritoriul Siriei, iar cu restul au loc negocieri în vederea predării armelor”.

Potrivit lui Șoigu, au fost zădărnicite „planurile de a forma un pseudocalifat”, informează Interfax.

„Este evident că prin unificarea eforturilor noastre cu cele ale coaliției, istoriei SI în regiune i s-ar fi putut pune capăt mult mai devreme și cu pierderi mult mai mici”, a adăugat ministrul apărării rus. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău