Gruparea militară de elită a Iranului, Gardienii Revoluției a fost declarată de Donald Trump drept organizație teroristă

  • 15 Aprilie 2019 11:24
Gruparea militară de elită a Iranului, Gardienii Revoluției a fost declarată de Donald Trump drept organizație teroristă

Decizia peședintelui Statelor Unite, Donald Trump, de a desemna grupare militară de elită a Iranului, Gardienii Revoluției, drept organizație teroristă intră de azi în vigoare.

Pe lângă rolul cheie în securitatea Iranului, Gardienii Revoluției au și o consistentă influență în industrie și comerț, iar restricțiile impuse prin includerea pe lista teroriștilor vor avea impact asupra economiei țării. 

Prima forță de securitate a Iranului, cu 100.000 de militari, are propriile divizii, terestre, aeriene și navale, controlează programul de rachete balistice al Iranului și are un lanț separat de comandă față de armată, care conduce direct la cea mai înaltă autoritate, Ayatollahul Ali Khamenei.

Gardienii Revoluției Iraniene au ample interese comerciale, inclusiv în industriile energetică și de construcție ale Iranului, ceea ce face ca desemnarea teroristă să expună în mod considerabil o mai mare parte din economia iraniană sancțiunilor Statelor Unite, atât celor directe, cât și celor secundare.

Cu corpul Gardienilor Revoluției desemnat ca grup terorist, mult mai multe companii iraniene vor fi trecute pe lista celor cu care companiile străine nu pot avea în mod legal legături de afaceri. Bloomberg spune că cel puțin 229 de companii iraniene se află sub influența Gardienilor Revoluției, comparativ cu cele 25 de companii conectate cu aceștia înaintea desemnării lor ca grup terorist.

sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău