Gruparea islamistă Al Shabaab, afiliată Al Qaida, a revendicat atentatul din capitala Somaliei

  • 31 Decembrie 2019 10:35
Gruparea islamistă Al Shabaab, afiliată Al Qaida, a revendicat atentatul din capitala Somaliei

Gruparea islamistă Al Shabaab, afiliată Al Qaida, a revendicat luni pentru atacul cu bombă din capitala Somaliei, Mogadissu, în care au fost uciși cel puțin 90 de persoane în weekend, autoritâțile acuzând că un guvern străin neidentificat a ajutat la planificarea atacului, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.ro

Într-un mesaj audio, gruparea islamistă al Shabaab, afiliată al-Qaeda, a revendicat atacul cu bombă asupra unui punct de control aglomerat situat la nord-vest de Mogadishu.

"Explozia a vizat un convoi al forțelor turce și somaleze și au suferit mari pierderi", a afirmat Ali Mohamud Rage, purtătorul de cuvânt Al Shabaab.

Agenția Națională de Informații și Securitate (NISA) nu a precizat care este țara pe care a acuzat-o că ar fi fost implicată în atentat. "O țară străină a planificat masacrul somaliezilor din Mogadishu la 28 decembrie 2019", a scris acesta într-un mesaj postat pe Twitter.

NISA a mai spus că va folosi asistența unei organizații de informații străine în ancheta sa.

Cel puțin 90 de persoane au murit după explozia unui camion-capcană la un punct de control din capitala Mogadishu, acesta fiind cel mai sângeros atac din ultimii doi ani din Somalia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău