Gripă aviară la o fermă de păsări de la granița Ungariei cu România

  • 04 Noiembrie 2016 19:38
Gripă aviară la o fermă de păsări de la granița Ungariei cu România

Autoritățile ungare au depistat prezența virusului gripei aviare la o fermă de păsări din apropierea graniței cu România.

Autoritățile ungare au depistat prezența virusului gripei aviare la o fermă de păsări din apropierea graniței cu România Ministerul ungar al Agriculturii a informat că autoritatea pentru siguranța alimentară a depistat prezența virusului gripei aviare la o fermă de păsări din județul Békés, situat în zona de sud-est a Ungariei, fiind luate toate măsurile necesare în astfel de cazuri.

Astfel, toți cei 9 mii de curcani de la ferma din localitatea Tótkomlós, din apropierea graniței cu România, vor fi sacrificați, iar proprietarul va primi despăgubiri din partea statului.

Totodată, specialiștii vor verifica fiecare gospodărie în care sunt crescute păsări, de pe o rază de mai mulți kilometri, și vor preleva și probe, în caz de nevoie fiind introduse și anumite restricții de transport în zonă pentru prevenirea răspândirii virusului. Ministerul ungar al Agriculturii a mai precizat că virusul H5N8 nu a cauzat niciodată îmbolnăviri în cazul oamenilor, fiind depistat ultima oară în Ungaria în luna februarie a anului 2015, transmite RRA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău