Gripa aviară a fost confirmată pentru prima dată în Antarctica / Risc pentru coloniile de pinguini

  • 28 Februarie 19:46
Gripa aviară a fost confirmată pentru prima dată în Antarctica / Risc pentru coloniile de pinguini

Un tip mortal de gripă aviară a fost confirmat pentru prima dată în Antarctica, au anunțat oamenii de știință, ceea ce reprezintă un risc potențial pentru uriașele colonii de pinguini din regiunea sudică, transmite Reuters.

„Această descoperire demonstrează pentru prima dată că virusul gripei aviare înalt patogene a ajuns în Antarctica, în ciuda distanței și a barierelor naturale care o separă de alte continente”, a declarat duminică Consiliul Superior pentru Investigații Științifice (CSIC) din Spania.

Prezența virusului a fost confirmată sâmbătă în eșantioane de păsări marine skua moarte care au fost găsite de oamenii de știință argentinieni în apropierea bazei antarctice Primavera, a adăugat CSIC.

Cazul confirmat în peninsula antarctică, care vine după cazuri înregistrate pe insulele din apropiere, inclusiv în rândul pinguinilor gentoo, subliniază riscul la care sunt expuse coloniile din regiune în fața gripei aviare H5N1, care a decimat populațiile de păsări din întreaga lume în ultimele luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău