Grigorii Petrenco a primit azil politic în Germania

  • 19 Octombrie 2017 13:11
Grigorii Petrenco a primit azil politic în Germania

Președintele Partidului "Casa Noastră-Moldova", Grigorii Petrenco, a obținut statut de refugiat politic în Germania. Fostul deputat al Parlamentului a comunicat acest lucru pentru portalul de știri newsmaker.

Potrivit agenției INFOTAG, politicianul, care a părăsit ilegal Moldova la sfârșitul lunii august, a confirmat că, pe 18 octombrie, autoritățile germane l-au notificat oficial cu privire la acordarea azilului politic.

"În documentul pe care l-am primit se confirmă faptul persecuției politice. În decizie se spune că azilul politic se acordă în legătură cu faptul că sunt persecutat în Patria mea", a anunțat politicianul de opoziție, care a fost condamnat în Moldova la închisoare cu suspendare.

Petrenco și șapte susținători de-ai lui au fost recunoscuți vinovați de organizarea dezordinilor din septembrie 2015 la Procuratura Generală. În cadrul anchetei, ei s-au aflat în penitenciarul nr. 13 din Chișinău timp de șase luni. Instanța primară l-a recunoscut vinovat pe Petrenco și l-a condamnat la 4,5 ani de închisoare cu suspendare și la o amendă. De asemenea, i s-a interzis să părăsească țara. Fuga lui Petrenco din Moldova a fost o surpriză pentru colegii lui de partid.

Tovarășul său, Pavel Grigorciuc, a comentat pe facebook noua situație a șefului său de partid, menționând că "principala țară a UE a anunțat despre persecuții pe motive politice în Moldova".

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău