Grigori Karasin, nedumerit de „atacurile la adresa militarilor ruși dislocați în Transnistria”

  • 27 Octombrie 2016 15:11
Grigori Karasin, nedumerit de „atacurile la adresa militarilor ruși dislocați în Transnistria”

Viceministrul de Externe de la Moscova, Grigori Karasin, se declară nedumerit de „atacurile la adresa militarilor ruși dislocați în Transnistria”, așa cum califică el poziția oficială a Chișinăului pe marginea rotației așa-zișilor pacificatori ruși din regiune.

Într-un interviu pentru publicația „Izvestia”, Grigori Karasin reafirmă poziția Kremlinului, conform căreia contingentul militar rus din transnistria ar avea o dublă sarcină – de a păzi depozitele de muniții de la Cobasna și participarea la operațiunea de menținere a păcii de-a lungul Nistrului.

„Mandatul operațiunii de menținere a păcii leagă indisolubil durata aflării noastre în regiune de semnarea unor acorduri politice privind reglementarea conflictului transnistrean”, spune diplomatul rus.

În același interviu, el învinuiește autoitățile mai multor țări, printre care în mod special cele baltice și Ucraina, că ar fi intensificat presiunile asupra comunităților rusești, potrivit RIA „Novosti”.

Amintim că, săptămâna trecută, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, a fost convocat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova, pentru a-i fi exprimată indignarea în legătură cu demararea unei noi etape a procedurii de rotație a pacificatorilor ruși din Zona de Securitate.

Oficialitățile moldovene califică drept inadmisiblă rotația în cadrul contingentului de militar rus implicat în operațiunea de menținere a păcii de pe Nistru din contul efectivului Grupului Operațional de Trupe Ruse, care se află ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, fapt în virtutea căruia acesta urmează să fie retras necondiționat și fără întârziere.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău