Grigori Karasin, la Tiraspol | Alegerile prezindențiale din Rusia au demonstrat unitatea lumii ruse

  • 21 Martie 15:42
Grigori Karasin, la Tiraspol | Alegerile prezindențiale din Rusia au demonstrat unitatea lumii ruse

Viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, a lăudat la Tiraspol modul în care au fost organizate alegerile prezidențiale din Rusia în regiune și a subliniat că acest scrutin a demonstrat unitatea luimii ruse pe fundalul presiunilor și provocărilor externe, care au loc acum față de Rusia.

Delegația Federației Ruse, condusă de viceministrul rus de Externe, Vitalie Karasin, a ajuns la Tiraspol, traversând podul Gura Bâcului-Bâcioc. Oaspeții ruși au fost întâmpinați de liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski. În cadrul întrevederii dintre cei doi, Grigori Karasin a mulțumit adoministrației de la Tiraspol pentru modul în care au fost organizate alegerile prezidențiale din Rusia. „Organizarea a fost minunată. Într-adevăr, 74.000 de alegători reprezintă 25% din electoratul rus din diasporă. Este un rezultat bun și este important ca acest impuls, care a fost transmis în campania electorală, să nu se piardă, dar să continue prin alte acțiuni concrete”, a menționat oficialul rus. 

Grigori Karasin a mai spus că alegerile care au avut loc pe 18 martie au demonstrat unitatea luimii ruse pe fundalul presiunilor și provocărilor externe, care au loc acum față de Rusia. 

În altă ordinde idei, diplomatul rus a apreciat pozitiv activizarea procesului de negocieri, subliniind că este solidar cu administrația de la Tiraspol în poziția privind necesitatea realizării practice a acelor înțelegeri care au fost semnate după discuțiile cu Chișinăul. 

La rândul său, Vadim Krasnoselski a declarat că pentru Transnistria este foarte importantă opinia Rusiei. „Rezultatul eforturilor comune dintre Transnistria și Rusia a fost o prezență mare la alegerile prezidențiale din Rusia, ceea ce demonstrează atitudinea clară a transnistrenilor față de Rusia și față de procesele politice care au loc în țară”, a declarat șeful administrației ilegale de la Tiraspol. 

Menționăm că Rusia a deschis 24 secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia la care a fost înregistrată o prezență record. Viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin a avut ieri întrevederi cu oficialii de la Chișinău, în cadrul discuțiilor semnalându-se despre răcirea relațiilor dintre R. Moldova și Federația Rusă și reiterându-se necesitatea retragerii trupelor ruse din stânga Nistrului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
13 °C
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,1 m/s
Mar
13 °C
Mie
14 °C
Joi
13 °C
Vin
13 °C
Sâm
11 °C

Curs oficial BNM 15 Octombrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6896 0.0082
USD 16.9994 -0.0061
RON 4.2249 0.0086
UAH 0.6082 -0.0001
RUB 0.2578 0.0023
Arhivă Radio Chișinău