Grigore Gacikevici, eliberat și arestat din nou

  • 22 Martie 2016 08:32
Grigore Gacikevici, eliberat și arestat din nou

Judecătoria Buiucani a respins demersul Procuraturii Anticorupție privind aplicarea, în privința fostului președinte al Comitetului de creditare ai Băncii de Economii, Grigore Gacikevici, a arestului preventiv pe 30 de zile.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, inculpatul a fost eliberat imediat din sala de judecată. După ședința de judecată de luni, 21 martie, procurorii au anunțat că vor depune recurs la Curtea de Apel. La scurt timp, însă, procurorii și Centrul Național Anticorupție l-au reținut din nou, transmite IPN.

Potrivit informațiilor CNA, fostul președinte al Comitetului de creditare a fost escortat și i-a fost prezentată ordonanța de bănuit pe un nou episod ce vizează fraudele de la BEM.

Acum o lună, Procuratura Anticorupție a trimis în judecată al zecelea dosar de învinuire a fostului Președinte al Comitetului de creditare al BEM, care, de comun cu alți patru foști membri ai Comitetului ar fi încălcat regulile de creditare, cu cauzarea instituției financiare a daunelor în proporții deosebit de mari.

Potrivit celor constatate de procurori, în intervalul anilor 2010-2011 fostul președinte, în coparticipare cu alți patru membri ai Comitetului de Creditare al BEM, au acordat credite neperformante în sumă de 244 milioane lei pentru trei firme. Potrivit procurorilor, deși, legislația prevede că intervenția Comitetului de Creditare se impunea și acordarea creditelor urma a fi stopată cu recuperarea imediată a mijloacelor financiare acordate, inculpații nu au întreprins acțiuni în acest sens, prejudiciind instituția bancară în proporții deosebit de mari.

Pentru comiterea infracțiunii respective legislația prevede amendă sau închisoare de până la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău