Greva piloților la Lufthansa

  • 19 Martie 2015 17:37
Greva piloților la Lufthansa

Greva piloților a forțat Lufthansa să anuleze, joi, 19 martie, 84 dintre cele 153 de zboruri pe distanțe lungi, decizia afectând 18.000 de pasageri, transmit DPA și AP.

Deja 80.000 de pasageri au fost afectați în prima zi a grevei - miercuri, 18 martie, - când au fost anulate aproximativ 750 de zboruri pe distanțe scurte și medii. Și vineri sunt așteptate perturbări ale traficului, informează Agerpres.

Lufthansa speră să poată opera vineri, 20 martie, aproximativ 75% dintre zboruri, în ciuda celei de-a treia zi consecutive de grevă a piloților, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al operatorului aerian german.

Inițial, sindicatul german al piloților, Cockpit, a lansat un apel la o grevă de 24 de ore, miercuri, dar acțiunea de protest a fost extinsă până joi, apoi până vineri.

Acțiunea de protest nu va afecta, în schimb, subsidiarele Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Swiss Airlines, Austrian Airlines.

Cockpit, sindicat care are aproximativ 9.300 de membri, se opune intenției conducerii Lufthansa de a elimina sistemul de pensionare anticipată, care le permite piloților să iasă la pensie la 55 de ani. Astfel, piloții de la Lufthansa vor să mențină posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani cu 60% din salariu, înainte de a ajunge la vârsta oficială de pensionare de 65 de ani.

Grevele piloților și personalului de securitate au costat Lufthansa 232 de milioane de euro în 2014.

Grupul Lufthansa, care cuprinde mai multe companii aeriene, trece de mai multe luni printr-o perioadă dificilă, din cauza grevelor repetate ale piloților. Ultima acțiune de protest a afectat zborurile Germanwings timp de două zile, la mijlocul lunii februarie, când aproape 340 de zboruri cu plecare din Germania au fost anulate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău