Grevă fără precedent la British Airways. Majoritatea zborurilor au fost anulate

  • 09 Septembrie 2019 10:12
Grevă fără precedent la British Airways. Majoritatea zborurilor au fost anulate

Piloții British Airways (BA) au început luni o grevă de două zile, ceea ce a dus la anularea majorității zborurilor companiei aeriene britanice și a afectat semnificativ planurile a mii de călători, într-o acțiune industrială fără precedent din cauza disputelor salariale, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Luna trecută, Asociația piloților de la British Airways (BALPA) a înștiințat operatorul aerian că în septembrie vor fi inițiate trei zile de acțiuni industriale, fiind prima grevă declanșată de piloții BA.

După mișcarea de protest din 9 și 10 septembrie, o altă zi în care sunt programate acțiuni industriale va fi 27 septembrie 2019.

Reprezentanții BALPA susțin că British Airways ar trebui să împartă un procent mai mare din profituri cu piloții săi. BA susține că mișcarea de proteste este nejustificată, iar oferta salarială este corectă.

Mii de clienți vor trebui să caute rute alternative iar operatorul aerian este intens criticat pentru modul în care a comunicat cu pasagerii înaintea grevei.

"Această mișcare de protest va costa mult mai mult compania decât investiția necesară pentru a soluționa disputa. este timpul să revenim la masa negocierilor și să discutăm o ofertă salarială serioasă pentru a încheia acest conflict", a afirmat secretarul general al BALPA, Brian Strutton.

Un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson a cerut ambelor părți să încheie disputa.

Întrebat de acțiunea de protest, un purtător de cuvânt al British Airways a declarat: "Rămânem pregătiți și dispuși să reluăm negocierile cu BALPA".

Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie (CAA) investighează operatorul aerian după ce mai mulți călători s-au plâns că au fost greșit informați că zborurile lor au fost anulate.

British Airways este deținut de grupul hispano-britanic IAG.

Conform presei, greva va angrena peste 90% dintre cei 4.300 de piloți ai BA, 1.600 de zboruri ar putea fi anulate, ceea ce ar putea bloca la sol până la 290.000 de pasageri care urmau să zboare cu aeronavele companiei.

British Airways nu este singura companie aeriană care se confruntă cu o grevă din partea piloților. O parte din piloții din Marea Britanie ai companiei low-cost Ryanair au anunțat și ei că vor continua grevele în luna septembrie, chiar dacă până acum perturbările aduse traficului au fost limitate.

În Franța, compania Air France a cunoscut în 2018 mai multe luni de conflict cu piloții săi pe tema salariilor, conflict marcat de mai multe zile de grevă, înainte ca un acord să fie convenit în luna octombrie a anului trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău