Greta Thunberg va participa la marșul pentru climă din Madrid

  • 06 Decembrie 2019 14:23
Greta Thunberg va participa la marșul pentru climă din Madrid

Activista suedeză Greta Thunberg, care a ajuns cu trenul la Madrid, locul de desfășurare al conferinței ONU privind combaterea schimbării climatice și unde este așteptat să se desfășoare un amplu marș în a doua parte a zilei de vineri, a scris pe Twitter ''este minunat că sunt în Spania!'', potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Adolescenta în vârstă de 16 ani a fost nevoită să rămână în tren timp de 15 minute din cauza numărului mare de reporteri și a mulțimii adunate în gara Chamartin din Madrid.

Thunberg nu a făcut nicio declarație și a părăsit gara escortată de poliția spaniolă. Adolescenta purta un hanorac roz care îi acoperea chipul și ținea în mâini pancarta scrisă de mână devenită simbol al grevelor școlare pentru climă.

"Am reușit să mă strecor în Madrid în aceasta dimineață! Nu cred că m-a văzut cineva... Oricum, este minunat că sunt în Spania!", a scris adolescenta ulterior pe Twitter.

În a doua parte a zilei de vineri este așteptată să se alăture unui protest pe teme climatice desfășurat în centrul capitalei spaniole, la care organizatorii spun că vor participa circa 100.000 de persoane. Scopul evenimentului este de a exercita presiune asupra delegaților ONU pentru a iniția mai multe acțiuni în domeniul climatic.

În afară de Thunberg, actorul spaniol Javier Bardem și activista din domeniul mediului Sonia Guajajara urmează să susțină discursuri.

Conferința ONU privind combaterea schimbării climatice, cunoscută sub denumirea COP25, este programată să se desfășoare până pe 13 decembrie.

În august 2018, Thunberg a inițiat o ''grevă școlară'' în fața parlamentului suedez, mișcare care a inspirat manifestări similare organizate de tineri în diferite părți ale globului sub sloganul "Vineri pentru Viitor".

La începutul acestei săptămâni, după o călătorie de trei săptămâni traversând Atlanticul, Thunberg a sosit la Lisabona, de unde a pornit spre Madrid. Adolescenta refuză să călătorească cu avionul pentru a nu prejudicia mediul.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău