Greta Thunberg îl ironizează pe Twitter pe prim-ministrul Marii Britanii

  • 23 Aprilie 2021 14:41
Greta Thunberg îl ironizează pe Twitter pe prim-ministrul Marii Britanii

Activista pentru mediu Greta Thunberg și-a actualizat biografia de pe contul său de Twitter folosind sintagma ''iubitoare de animale'' drept răspuns ironic la comentariilor făcute de prim-ministrul britanic Boris Johnson cu prilejul unui summit global dedicat climei, informează DPA, preluat de Agerpres.

Boris Johnson, cunoscut pentru declarațiile sale spumoase, le-a spus liderilor mondiali participanți la o videoconferință că acțiunile care vizează combaterea schimbărilor climatice nu se referă la ''iubirea față de animale'', ci la ''dezvoltare și locuri de muncă''.

Greta Thunberg a publicat joi pe contul ei de Twitter o înregistrate video în care face comentarii critice la adresa angajamentelor luate de politicieni la summitul găzduit de Statele Unite: ''Discrepanța dintre ceea ce facem și ceea ce trebuie făcut se adâncește cu fiecare minut... Haideți să spunem răspicat că sunt numai scorneli''.

Nu este pentru prima dată când tânăra suedeză în vârstă de 18 ani, militantă pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, și-a folosit contul de Twitter pentru a sancționa declarații ale unor politicieni importanți.

Thunberg a scris un mesaj adresat lui Donald Trump în ultima zi a acestuia la Casa Albă în calitate de președinte al Statelor Unite.
 

''Pare un bătrân foarte fericit care privește cu nerăbdare spre un viitor strălucitor și minunat. O imagine frumoasă!'', a scris adolescenta pe Twitter, publicând o fotografie care îl înfățișa pe Trump îmbarcându-se la bordul elicopterului Marine One pe peluza din fața Casei Albe.


Mesajul lui Thunberg a parafrazat un text publicat pe Twitter de Donald Trump în 2019, după ce tânăra activistă susținuse un discurs înflăcărat la un summit ONU pe tema schimbărilor climatice.

''Pare o tânără foarte fericită privind cu nerăbdare către un viitor strălucit și minunat. O imagine frumoasă!'', a scris Donald Trump la vremea respectivă.

Președintele rus Vladimir Putin a comentat, de asemenea, discursul ținut de Greta Thunberg la ONU, descriind-o ca pe o ''fată de treabă și sinceră'', dar dezinformată.

Tânăra suedeză și-a modificat atunci biografia de pe Twitter: ''O adolescentă de treabă, dar dezinformată''. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău