Greta Thunberg a fost reținută de poliția germană în timp ce protesta împotriva unei exploatări miniere

  • 17 Ianuarie 2023 19:59
Greta Thunberg a fost reținută de poliția germană în timp ce protesta împotriva unei exploatări miniere

Suedeza Greta Thunberg se numără printre activiștii de mediu reținuți marți în timpul unui protest împotriva demolării cătunului Luetzerath din Germania, care să permită extinderea unei mine de cărbune, a anunțat poliția germană, transmite Reuters.

Greta a fost reținută în timp ce protesta la mina de suprafață Garzweiler 2, la circa 9 kilometri de Luetzerath. Ea s-a alăturat vineri acestui protest.

Un martor a declarat agenției Reuters că marți a văzut-o stând singură într-o dubă mare a poliției germane.

”Vom folosi forța pentru a vă aduce la un control al identității, așadar vă rugăm să cooperați!”, le-a spus un polițist german grupului de activiști, potrivit unor imagini video de la locul protestului.

”Greta Thunberg făcea parte din grupul de activiști care s-au îndreptat către gardul de protecție. Ea a fost însă oprită și adusă de noi împreună cu acest grup în afara zonei de pericol imediat, în vederea stabilirea identității”’, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din orașul german Aachen.

 

Ținută de un braț, Greta a fost dusă de trei polițiști la o anumită distanță de marginea minei unde se așezase mai devreme împreună cu grupul ei, apoi a fost însoțită înapoi către dubele poliției.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău