Grecia va ridica din 19 aprilie cerința intrării în carantină pentru turiștii veniți din celelalte țări UE

  • 15 Aprilie 2021 11:01
Grecia va ridica din 19 aprilie cerința intrării în carantină pentru turiștii veniți din celelalte țări UE

Grecia intenționează să ridice începând de luni condiția intrării în carantină timp de șapte zile pentru turiștii din celelalte țări ale Uniunii Europene, informează dpa, potrivit Agerpres.

Pentru a putea intra în vigoare, planul guvernului grec trebuie să fie aprobat de experții epidemiologi, potrivit cotidianului Kathimerini.

Condiția prealabilă este ca turiștii respectivi să fie vaccinați complet sau să aibă un test PCR actual cu rezultat negativ. Unii dintre cei sosiți pot face obiectul testării aleatorii.

Pe teritoriul Greciei, turiștii trebuie să respecte regulile introduse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, printre care purtarea măștii care să acopere gura și nasul.

Inițial, Atena intenționa să anunțe începerea sezonului turistic la 14 mai și să ridice la acea dată condiția carantinării. Această cerință va fi ridicată și pentru călătorii veniți din Israel, SUA, Regatul Unit, Serbia și Emiratele Arabe Unite.

Autoritățile medicale de la Atena au raportat joi 3.089 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu aproximativ 1.000 mai puține decât în ziua precedentă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău