Grecia va ratifica Acordul de Asociere Republica Moldova - UE până la sfârșitul lunii noiembrie

  • 15 Octombrie 2014 20:51
Grecia va ratifica Acordul de Asociere Republica Moldova - UE până la sfârșitul lunii noiembrie

Parlamentul Greciei va ratifica Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană până la sfârșitul lunii noiembrie, a afirmat ministrul elen de externeEvangelos Venizelos, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, care a efectuat o vizită în Grecia.Oficialii au discutat despre agenda europeană a Republicii…

Parlamentul Greciei va ratifica Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană până la sfârșitul lunii noiembrie, a afirmat ministrul elen de externeEvangelos Venizelos, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, care a efectuat o vizită în Grecia.

Oficialii au discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova, cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic, Balcanii de Vest, politica de extindere a UE, securitatea energetică, politica și securitatea regională.

Cooperarea R. Moldova și Greciei în cadrul Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră a constituit un alt subiect de discuție, Chișinăul urmând să preia președinția rotativă a organizației de la Republica Elenă, în prima jumătate a anului 2015.

Miniștrii au semnat Programul de cooperare  dintre cele două state în domeniul culturii, educației și științei pentru anii 2014-2016.

Șefa diplomației de la Chișinău a avut o întâlnire cu cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia.

Amintim că Republica Moldova a obținut liberalizarea regimului de vize și semnarea Acordului de Asociere cu UE, în timpul președinției elene la Consiliul Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău