Grecia: Un avion cargo s-a prăbușit în nordul țării

  • 17 Iulie 2022 08:45
Grecia: Un avion cargo s-a prăbușit în nordul țării

Un avion cargo s-a prăbușit sâmbătă seară în apropierea orașului Paleochori Kavalas din nordul Greciei, au raportat pompierii, scrie AFP, citată de Agerpres.

Martorii au văzut avionul în flăcări și au auzit explozii, potrivit agenției de presă Athens News.

"La orele 22.45 am fost surprins de zgomotul unui motor de avion. Am ieșit afară și am văzut un avion în flăcări", a declarat Giorgos Archontopoulos la televiziunea publică ERT.


Potrivit autorităților locale grecești, peste 15 pompieri cu șapte utilaje de stingere a incendiilor s-au îndreptat spre locul accidentului, dar nu s-au putut apropia de aeronava continua să fie zguduită de explozii.

Potrivit informațiilor de presă, avionul zbura între Serbia și Iordania și tocmai solicitase un permis de aterizare de urgență pe aeroportul elen Kavala, dar nu a reușit să finalizeze manevra la timp.

Televiziunea publică ERT a informat că este un Antonov ucrainean și că acesta a fost în flăcări înainte de a se prăbuși, conform locuitorilor din zonă care au asistat la tragedie.

Nu au fost disponibile informații oficiale cu privire la numărul de persoane de la bord, dar tot conform ERT, avionul transporta opt persoane și "era periculos".

Poliția le-a cerut jurnaliștilor din apropierea accidentului să poarte măști, mai scrie AFP. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău