Grecia reimpune restricții, după o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus

  • 19 Septembrie 2020 09:15
Grecia reimpune restricții, după o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus

Restricțiile au fost înăsprite în Atena de către autoritățile elene, pe măsură ce infecțiile cu coronavirus continuă să crească, scrie Digi24.ro

De luni până pe 4 octombrie, maximum nouă persoane se vor putea aduna împreună în aer liber, în timp ce până la 20 de persoane pot participa la înmormântări, nunți și botezuri.

Concertele în interior și în aer liber au fost suspendate, iar persoanelor cu vârstă mai mare de 68 de ani li s-a cerut să-și reducă deplasările și să evite transportul public.

Creșterea numărului de infecții din ultimele luni a forțat autoritățile să reintroducă treptat interdicțiile, inclusiv impunerea utilizarii obligatorie a măștilor în toate spațiile publice și private închise.

Autoritățile elene au raportat 339 de noi infecții vineri, după 359 înregistrate joi, cu jumătate din cazuri în zona metropolitană a Atenei, Attica, unde locuiește aproximativ o treime din populația țării.

„Vedem tendințe crescătoare, iar epicentrul este Atena. Creșterea infecțiilor coincide cu întoarcerea din vacanță”, a declarat prof. Gikas Magiorkinis, expert în boli infecțioase, citat de Mediafax.

Numărul total de cazuri al Greciei de la începutul pandemiei este acum de 14.738, iar 327 de persoane au murit.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău