Grecia: Reguli noi pentru turiști

  • 10 Mai 2021 16:10
Grecia: Reguli noi pentru turiști

Toate școlile și grădinițele din Grecia s-au redeschis de astăzi, după șase luni de învățământ la distanță.

 Măsurile de prevenție sunt aceleași ca în licee, care funcționează deja de o lună.
 
Elevii, personalul didactic și administrativ trebuie să prezinte de două ori pe săptămână rezultatul negativ al autotestelor disponibile gratuit în farmacii.
 
După ce a fost greu lovită de al treilea val al pandemiei, Grecia a relaxat din aprilie regimul restricțiilor, dar cea mai așteptată este reluarea, pe 15 mai, a sezonului turistic, care aduce în mod normal peste 20% din PIB.
 
Ministrul turismului a anunțat cinci paliere de siguranță pentru vacanțele străinilor. Michaela Lambrinidou transmite de la Atena.
 
Reporter: La 14 mai se deschide oficial sezonul turistică în Grecia. Într-o conferință de presă, susținută pentru mass-media  străină, ministrul Charis Theocharis a menționat că vor putea călători în scop turistic persoanele vaccinate, cele testate negative de COVID-19 și cele imunizate prin boală, aceasta fiind prima linie de apărare.
 
A doua linie prevede teste rapide aleatorii la sosire, indiferent dacă vizitatorii vin pe cale rutieră sau aeriană.
 
A treia linie de apărare este aceea de a pune imediat în carantină vizitatorii în cazul unui test pozitiv și apoi de a fi supuși ulterior din nou unui test PCR.
 
Toate costurile care pot apărea în legatură cu COVID-19, inclusiv spitalizarea și carantina, vor fi asigurate de statul grec, fără costuri suplimentare pentru turiști.
 
A patra linie de apărare reprezintă regulile generale de siguranță, cum ar fi obligația de a păstra distanța sau restricțiile pentru transportul cu autobuze sau vapoare, iar ultima, adică a cincea linie de apărare, prevede că toate protocoalele sanitate care se aplică cetățenilor greci se vor aplica și turiștilor, de exemplu, utilizarea obligatorie a măștii în locurile publice.
 
Autoritățile elene au anunțat că au prioritizat vaccinarea lucrătorilor din turism și că vor relaxa treptat restricțiile anti-COVID, doar dacă situația pandemică din Grecia o va permite.
 
Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău