Grecia prelungește perioada de aplicare a restricțiilor în privința curselor aeriene internaționale

  • 04 Aprilie 2021 14:50
Grecia prelungește perioada de aplicare a restricțiilor în privința curselor aeriene internaționale

Grecia a anunțat duminică prelungirea restricțiilor asupra curselor aeriene interne până la 12 aprilie și a celor internaționale până la 19 aprilie, în contextul creșterii în continuare a numărului de infectări cu coronavirus, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Conform acestor restricții, pasagerii pentru Grecia trebuie să dețină un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore și să se supună unor teste aleatorii pentru COVID-19.

Toți călătorii străini intră în carantină timp de șapte zile.

Călătorii israelieni care au fost vaccinați cu ambele doze cu cel puțin două săptămâni înainte de sosire nu mai sunt obligați la carantină, potrivit unui acord în domeniul turismului încheiat între cele două state.

Majoritatea zborurilor spre țări din afara UE sunt interzise, cu excepția celor spre zece state, printre care Marea Britanie.

În transporturile interne sunt autorizate doar călătoriile esențiale.

Școlile, magazinele cu produse neesențiale și restaurantele sunt închise, dar autoritățile plănuiesc să permită redeschiderea magazinelor mici începând de luni, cu restricții, iar liceele ar urma să reia cursurile fizice în cursul acestei luni.

Grecia a raportat vineri 3.080 cazuri noi de infectare - dintr-un total de peste 273.000 - și 72 de decese, al căror bilanț a depășit 8.300. A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău