Grecia: noi reguli de acces în spațiile interioare

  • 17 Iulie 2021 15:14
Grecia: noi reguli de acces în spațiile interioare

În Grecia, se aplică de astăzi noi reguli. Atât turiștii, cât și populația locală vor putea intra în restaurante, baruri, cafenele doar cu adeverință de vaccin sau cu test rapid în spațiile interioare.

Măsura va fi în vigoare până la sfârșitul lunii viitoare.

 Potrivit noilor reglementări, care vor rămâne în vigoare până în luna august, în interiorul restaurantelor, barurilor și locațiilor de divertisment, cinema sau teatru vor avea acces numai persoanele vaccinate, cu condiția că nu vor sta in picioare.

Ele trebuie să facă la intrare dovada vacinării sau prezentarea unui test rapid negativ, efectuat cu 48 de ore înainte, sau a unui test molecular PCR efectuat cu 72 de ore înainte, care va fi scanat la intrare cu o aplicație numita COVID Free GR.

Pentru spațiile exterioare nu se va cere nicio dovadă de imunizare. Pasagerii care călătoresc cu vaporul spre insulele Greciei trebuie să fie în port cu cel puțin două ore înainte de plecare și să prezinte certificate sau teste negative de COVID sau de boală la îmbarcarea lor.

De ieri, insulele Mykonos, Paros, Ios, Santorini și orașele Rethymno și Iraklio din Creta au fost incluse în zona portocalie COVID.

De asemenea, angajații care nu sunt vaccinați și lucrează în sectorul turistic, al alimentației publice și feriboturilor de pasageri, vor fi obligați să facă de două ori pe săptămână rapid test sau un self test, iar rezultatul să fie declarat pe platforma digitală ERGANI a Ministerului Muncii.

Viteza de răspândire a tulpinii Delta, cu precădere în rândul populației sub 40 de ani, preocupă în mod deosebit autoritățile politice și sanitare din Grecia, dat fiind că incidența cazurilor noi de COVID a crescut în multe regiuni, peste 3 la mia de locuitori, numărul zilnic declarat fiind de peste 2.500 de cazuri pozitive.

Autoritățile elene nu exclud impunerea de lockdown local, dacă datele epidemiologice se vor agrava.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău