Grecia: Mii de migranți au demonstrat pe insula Lesbos

  • 11 Septembrie 2020 16:58
Grecia: Mii de migranți au demonstrat pe insula Lesbos

Mii de solicitanți de azil fără adăpost au demonstrat vineri după-amiază pe insula Lesbos, cerând să poată pleca de pe insula greacă din Marea Egee unde incendii de amploare au distrus în ultimele zile tabăra de refugiați Moria, cea mai mare din Europa, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Azadi" ("Libertate" în limba persană) sau "Germania" au scandat manifestanții de-a lungul drumului care leagă tabăra de la Moria de portul Mytilene, cel mai mare oraș de pe insulă.

Un important dispozitiv de forțe de ordine, sosit vineri pe insulă, i-a escortat pe solicitanții de azil.

Două furgonete ale poliției au blocat drumul în apropierea portului pentru a-i împiedica pe demonstranți să se deplaseze mai departe.

Cel puțin nouă batalioane de polițiști au fost trimise pe insula Lesbos, potrivit unei surse din poliție.

Incendiile de marți și miercuri seară, care au distrus "jungla" din Moria unde locuiau aproape 12.700 de persoane, de patru ori peste capacitatea sa inițială, au lăsat în stradă numeroase familii, printre care și 4.000 de copii.

De-a lungul drumului din Moria până în portul Mytilene, refugiații disperați au dormit pe trotuare, unii dintre ei fără corturi, pentru a treia noapte consecutivă.

Autoritățile elene au început vineri lucrări pentru instalarea a sute de corturi într-o incintă care aparține statului grec, la trei kilometri de port, unde urmează să fie transferați cei fără adăpost.

"Dacă ne bagă într-o altă tabără va fi același lucru și într-o perioadă de timp totul va arde din nou", a declarat pentru France Presse Gaelle Koukanée, o tânără refugiată însărcinată, care se adăpostea de soare la umbra unui măslin.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău