Grecia: Migranți, judecați în urma unui protest față de condițiile de trai pe insula Lesbos

  • 09 Mai 2019 15:20
Grecia: Migranți, judecați în urma unui protest față de condițiile de trai pe insula Lesbos

Aproximativ o sută de solicitanți de azil, în majoritate afgani, au compărut joi în fața unui tribunal de pe insula elenă Lesbos, în urma unui protest față de condițiile de trai în taberele suprapopulate, relatează AFP,preluat de Agerpres.

Ei sunt judecați pentru că, în aprilie 2018, au ocupat o piață din Mytiline, principalul oraș de la insulă, unde s-au instalat în semn de protest.

Adunarea a fost atacată de militanți de extremă dreapta, care au aruncat asupra lor cu pietre și rachete de semnalizare, și au provocat confruntări care au determinat intervenția poliției.
 

''Nu am făcut nimic. Am fost atacați de extremiști. Suntem nevinovați'', a declarat pentru AFP unul din inculpați, Hadisse Hosseini, un refugiat afgan.

Dintre agresori, 26 au fost identificați de poliție și urmează să compară în fața justiției la o dată care nu a fost încă stabilită.

Grecia găzduiește în prezent peste 70.000 de refugiați, dintre care aproape 15.000 se află pe insulele din Marea Egee.

Prin cele aproape 9.000 de sosiri de la începutul anului, numărul refugiaților a crescut din nou în Grecia, după scăderile înregistrate în 2017 și 2018.

Situația este explozivă mai ales pe insulele Lesbos și Samos, unde taberele de refugiați sunt suprapopulate.

Pe Lesbos, cei în jur de 7.000 de migranți depășesc numeric de 2,5 ori populația locală. Pe insula Samos, migranții sunt deja de șase ori mai numeroși decât localnicii. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău