Grecia, lovită de cel mai puternic episod de iarnă din ultimii ani. Ninsori abundente și la Istanbul

  • 16 Februarie 2021 08:30
Grecia, lovită de cel mai puternic episod de iarnă din ultimii ani. Ninsori abundente și la Istanbul

Iarna aspră cu care Europa se luptă de o săptămână a ajuns și în Grecia. A nins și temperaturile au coborât până la minus 15 grade Celsius. Zăpadă abundentă a fost înregistrată și în Turcia, la Istanbul, în timp ce Moscova - mult mai obișnuită cu iarna - încearcă să-și revină după o „ninsoare apocaliptică”, așa cum au numit-o meteorologii, scrie Digi24.ro

Grecia a fost lovită de „Medeea”, cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 12 ani. Ninsori abundente și rafale de până la 100 de kilometri pe oră s-au înregistrat din nordul până în sudul țării.

„Nu am mai văzut așa ceva de 10-12 ani. E multă zăpadă. Aici a ajuns la aproape 50 de centimetri și în zonele de mai sus, la aproape un metru”, spune un bărbat.

Autostrada dintre Atena și Salonic a fost închisă circulației în două zone situate la nord de capitală, din cauza gheții. Zeci de accidente rutiere s-au produs din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

În nordul Greciei, temperaturile au scăzut la minus 15 grade Celsius, iar majoritatea curselor cu feribotul au fost anulate din cauza vântului puternic.

În urmă cu o lună, în prima decadă a lunii ianuarie, un val de căldură cu maxime de 28 de grade Celsius i-a făcut pe greci să treacă peste restricții și să iasă în număr mare la plajă sau în parcuri. În același timp, Spania se confrunta cu ninsori istorice.

Ninsori abundente și la Istanbul

Și Istanbulul se confruntă cu ninsori abundente. Stratul de zăpadă atinge în unele zone 50 de centimetri, iar intemperiile vor continua și zilele următoare simultan cu o scădere severă a temperaturilor.

Circulația feriboturilor a fost întreruptă la Istanbul, cursele aeriene au întârzieri, iar pe șosele s-au produs numeroase accidente.

 

Moscova își revine după „ninsoarea apocaliptică”

În acest timp, Moscova încearcă să-și revină după „ninsoarea apocaliptică”, așa cum au denumit-o meteorologii. Furtuna a paralizat traficul și a provocat întârzierea a zeci de zboruri. Sute de mașini au rămas blocate pe șosele, în timp ce în unele zone din regiunea Moscovei, stratul de zăpadă a depășit 70 de centimetri.

„Serviciile de deszăpezire nu fac față. A trebuit să-mi dezgrop mașina din zăpadă”, spune un locuitor al capitalei ruse.

„Este o ninsoare istorică. Drumurile principale au fost curățate, dar aici este un haos total”, adaugă un altul.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,36
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:6,69 m/s
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău