Grecia, în alertă pe fondul caniculei, a secetei și vântului care pot favoriza incendiile

  • 03 August 2021 13:48
Grecia, în alertă pe fondul caniculei, a secetei și vântului care pot favoriza incendiile

Grecia rămâne sub influența unui val de caniculă care va continua toată săptămâna, cu valori de temperatură ce vor depăși în timpul zilei 40 de grade Celsius, informează marți agenția DPA, potrivit Agerpres.

În unele zone din centrul Greciei și din Peninsula Peloponez va fi chiar mai cald, temperaturile atingând, potrivit meteorologilor, valori maxime 46 de grade Celsius de marți până vineri.

Căldura sufocantă vine în contextul în care pompierii continuă să lupte cu un incendiu masiv activ pe insula Rodos din calea căruia locuitorii din mai multe comunități au fost nevoiți să fugă.

Echipajele de pompieri au făcut progrese în cursul zilei de luni, însă un alt sat a trebuit evacuat în cursul nopții odată cu apropierea flăcărilor.

Focare de dimensiuni mai mici au izbucnit, de asemenea, în peninsulă și de-a lungul frontierei turco-elene, potrivit pompierilor.

Până în prezent nu au fost înregistrate victime.

Autoritățile au avertizat asupra riscului foarte ridicat de izbucnire a incendiilor, pericolul menținându-se chiar și după trecerea valului de caniculă pe fondul secetei care afectează țara și a vântului ce poate înteți flăcările.

Zeci de persoane și-au pierdut viața în Grecia în 2007 după o perioadă similară marcată de secetă și caniculă, urmată de episoade de vânt intens.

O scădere ușoară a temperaturilor, până la maxime de circa 38 de grade Celsius, este prognozată până în weekend, au notat meteorologii care au atras atenția, însă, că aceasta va fi și momentul în care va interveni vântul numit Etesia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău