Grecia a anunțat când va redeschide restaurantele

  • 21 Aprilie 2021 13:45
Grecia a anunțat când va redeschide restaurantele

Secretarul de stat elen George Gerapetritis a anunțat miercuri că restaurantele din Grecia se vor redeschide la începutul lunii mai, înainte de începerea sezonului turistic. 

Grecia, care s-a descurcat relativ bine în timpul primului val al pandemiei de coronavirus, a fost nevoită să înăsprească restricțiile la sfârșitul anului trecut pentru a combate înmulțirea cazurilor, spitalele din jurul Atenei și din orașul Salonic din nordul țării fiind excedate.

Mai mult de jumătate din totalul noilor cazuri zilnice sunt reportate în această regiune.

„Intenția noastră este de a avea o deschidere coordonată a restaurantelor după Paște”, a spus oficialul la postul de televiziune ERT, adăugând că se va putea lua masa în exterior, scrie Agerpres.

Guvernul a început distribuirea masivă a unor kituri de testare acasă în această lună pentru a redeschide liceele și unele servicii, în contextul în care își dorește ca situația să fie măcar parțial sub control până la începerea sezonului turistic la 14 mai.

Autoritățile sanitare au raportat marți 3.789 de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus și 87 de decese. Bilanțul total este de 320.629 de infectări și 9.627 de decese.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău