Granturi europene de până la 35.000 de euro pentru românii din străinătate, prin programul 'Diaspora Start-Up'

  • 30 Mai 2018 17:46
Granturi europene de până la 35.000 de euro pentru românii din străinătate, prin programul 'Diaspora Start-Up'

Românii din diaspora care își doresc să demareze o afacere în România cu fonduri europene pot accesa până la 35.000 de euro/proiect prin intermediul programului "Diaspora Start-Up', potrivit reprezentanților "Ro-Win - Succes în România", unul dintre administratorii de granturi europene.

În acest sens, pentru a înlesni procesul de aplicare, "Ro-Win - Succes în România" a lansat "Ghidul Antreprenorului pentru Diaspora Start-Up', o sinteză a tuturor cerințelor și etapelor prin care trebuie să treacă cei care își doresc să aplice la acest tip de finanțare.

Conform sursei citate, în primele luni ale anului, echipa Ro-Win a avut o serie de întâlniri cu români din Franța, Belgia, Germania, Suedia, Danemarca sau Marea Britanie, iar cei mai mulți dintre aceștia au cerut o astfel de sinteză, deoarece documentația este amplă, iar condițiile de eligibilitate par complicate la prima vedere.

Astfel, "Ghidul Antreprenorului" aduce clarificări privind procesul de aplicare, în așa fel încât cei interesați să poată parcurge cu ușurință documentația, sistemul de punctaj al proiectelor înscrise, care sunt cheltuielile și domeniile de activitate eligibile, precum și alte informații de care are nevoie un român de peste hotare care vrea să deschidă o afacere în România.

"Pentru a obține finanțarea aplicanții trebuie să parcurgă și un curs online de antreprenoriat, oferit gratuit de Ro-Win. La finalul acestui curs, aplicanții vor realiza un plan de afaceri. Toți absolvenții vor putea opta să-și înscrie planul de afaceri construit pe parcursul celor trei luni în concursul de proiecte inițiat de Ro-Win ca parte a programului de finanțare europeană nerambursabilă Diaspora Start-up. 36 dintre absolvenții cursului vor primi granturi a câte 35.000 de euro, la care se se adaugă servicii de mentorat și consiliere în valoare de peste 10.000 de euro", se arată în comunicatul de presă al Ro-Win.

Ro-Win - Succes în România este un proiect de finanțare nerambursabilă și suport de peste 45.000 de euro, parte a programului "Diaspora Start-Up", finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020.

Partenerii proiectului sunt: Grupul Educativa, Asociația Reviro, Impact Hub Bucharest și GEA Strategy & Consulting.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău