Granturi de până la 200 de mii de lei din partea statului pentru ecologizarea afacerilor

  • 21 Aprilie 2022 17:55
Granturi de până la 200 de mii de lei din partea statului pentru ecologizarea afacerilor

38 de întreprinderi au fost selectate pentru a accesa granturi de până la 200 de mii de lei din partea statului pentru implementarea acțiunilor de ecologizare a afacerilor. O decizie în acest sens a fost luată de Comitetului de coordonare al Programului de ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, gestionat de ODIMM, transmite IPN.

Fiecare grant de până la 200 de mii de lei constituie până la 70% din valoarea proiectului investițional. Finanțarea nerambursabilă oferită celor 38 de afaceri constituie circa 6 milioane lei.

Din numărul total de proiecte acceptate spre finanțare, 24 de afaceri sunt localizate în mediul rural, iar celelalte 14 – în municipiul Chișinău.

14 companii acceptate spre finanțare au optat pentru acțiuni de ecologizare care prevăd gestionarea eficientă a resurselor de apă prin epurarea apei uzate și utilizarea acesteia pentru irigarea suprafețelor sau pentru necesitățile companiei. Nouă companii au optat pentru achiziționarea echipamentelor care permit reciclarea deșeurilor. Celelalte proiecte investiționale vizează reducerea consumului de energie prin implementarea sistemelor de recuperare termică, sisteme de ventilare cu filtrarea aerului.

Programul de Ecologizare a ÎMM a fost aprobat de Guvernul Republicii Moldova la 27 noiembrie 2019, cu o perioadă de pilotare de 36 de luni, fiind implementat de ODIMM în coordonare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii. Companiile interesate de acest program se pot înscrie completând un formular pe site-ul ODIMM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău