Grant de 100 de mii de euro de la Primăria Arad din România, pentru reabilitarea unui scuar din Chișinău

  • 20 Noiembrie 2019 16:46
Grant de 100 de mii de euro de la Primăria Arad din România, pentru reabilitarea unui scuar din Chișinău

Primăria municipiului Arad, România va oferi primăriei municipiului Chișinău un grant în valoare de 100 de mii de euro pentru reabilitarea scuarului din strada Kiev 1. O decizie privind acceptarea finanțării a fost aprobată, astăzi, de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Potrivit pretorului sectorului Râșcani, Vlad Melnic, banii sunt oferiți în contextul Acordului de Înfrățire semnat între cele două entități, care prevede dezvoltarea unor proiecte și programe comune privind conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric.

Primăria municipiul Chișinău urmează să-și asume cheltuielile în proporție de 5% din valoarea proiectului, costuri de proiectare, asistență tehnică, lucrări de efectuare a expertizei documentației și supravegherii tehnice.

Termenul de realizare a proiectului va fi de șase luni, din momentul începerii lucrărilor.

Acordul de Înfrățirea dintre sectorul Râșcani al Capitalei și municipiul Arad, România a fost semnat în luna august 2018.

Tot astăzi, CMC a aprobat o decizie privind încheierea Acordului de cooperare dintre Pretura sectorului Buiucani, municipiul Chișinău și Primăria Sectorului 6, municipiul București.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău