Grănicerii ucraineni și cei ruși au reluat activitatea comună în Donețk

  • 07 Octombrie 2015 15:09

Serviciul de Frontieră de la Kiev se pregătește să preia controlul asupra graniței ucraineano-ruse în teritoriile ocupate temporar de către rebelii din Donbas.

Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele instituției, Vasili Servatiuk, precizând că grănicerii ucraineni și cei ruși au reluat deja activitatea comună la punctul de trecere "Donețk", din Rusia.

Potrivit oficialului ucrainean, ca urmare a agresiunii militare a Rusiei în Ucraina, au fost închise peste 20 de puncte de trecere a frontierei, inclusiv 12 internaționale și 10 locale. "În acest moment, Ucraina nu are acces la aproximativ 410 kilometri de frontieră. Pe acest segment, până la începutul războiului, funcționau 22 de puncte de control. În primul rând, este necesară blocarea arterelor de transport și a căilor ferate, iar acest lucru înseamnă, de fapt, preluarea controlului la punctele de trecere, potrivit lui Vasili Servatiuk .

Mecanismele sunt cunoscute, iar dacă partea rusă va respecta cu strictețe acordurile de la Minsk, așa cum s-a angajat, este posibil ca, într-un timp scurt, grupurile să efectueze controlul comun la punctele de trecere a graniței" - a explicat Vasili Servatiuk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău