Grammy2021 | Beyonce, Billie Eilish și Taylor Swift, marile câștigătoare ale serii

  • 15 Martie 2021 08:50
Grammy2021 | Beyonce, Billie Eilish și Taylor Swift, marile câștigătoare ale serii

Taylor Swift și Billie Eilish au câștigat, duminică, principalele premii ale celei de-a 63-a ediții a galei Grammy, iar Beyonce a obținut premii la patru categorii, devenind cea mai premiată femeie din istoria Grammy, transmite Reuters.

Albumul surpriză "Folklore", înregistrat de Taylor Swift în perioada de lockdown, a primit premiul pentru cel mai bun album al anului, în timp ce piesa lui "Billie Eilish "Everything I Wanted" a obținut premiul pentru înregistrarea anului. Prin victoria de duminică, Taylor Swift, 31 de ani, devine prima femeie care a câștigat de trei ori premiul Grammy pentru cel mai bun album, egalând performanțele unor giganți ai muzicii precum Stevie Wonder, Frank Sinatra sau Paul Simon.

Cele patru premii Grammy obținute duminică de Beyonce i-au propulsat palmaresul general la 28 de premii Grammy, doborând recordul feminin deținut anterior de Alison Krauss. Beyonce a primit premiile Grammy la categoriile interpretare R&B ("Black Parade"), pentru cel mai bun videoclip ("Brown Skin Girl") și pentru colaborarea cu Megan Thee Stallion la piesa "Savage", recompensată la categoriile cea mai bună piesă rap și cea mai bună interpretare rap.

De obicei foarte controlată, Beyonce a fost vizibil emoționată când a acceptat premiul pentru interpretare R&B care a propulsat-o în topul laureaților Grammy. "În calitate de artist, consider că este datoria mea, datoria noastră a tuturor, să reflectăm epoca în care trăim", a spus ea, adăugând că dorește să-i susțină și să sărbătorească activitatea tuturor artiștilor de culoare care au inspirat-o și care inspiră lumea întreagă.

Solista britanică Dua Lipa a câștigat premiul la categoria cel mai bun album pop cu LP-ul dansant "Future Nostalgia". 

Compozitorii piesei "I Can't Breathe", interpretată de solista R&B H.E.R au câștigat premiul Grammy pentru piesa anului. Această melodie a fost compusă ca reacție la protestele Black Lives Matter care au cuprins Statele Unite vara trecută.

 

Solista hip-hop Megan Thee Stallion, 26 de ani, a primit premiul Grammy pentru cea mai bun nouă artistă și a câștigat încă două premii (cea mai bună piesă rap și cea mai bună interpretare rap) pentru single-ul "Savage", în care cântă alături de Beyonce.

 

Prezentată de Trevor Noah, ceremonia Grammy din acest an s-a desfășurat într-un format hibrid, ce a îmbinat reprezentațiile live cu cele preînregistrate ale unor interpreți precum Lipa, Taylor Swift, Post Malone, Cardi B, DaBaby, Black Pumas sau Mickey Guyton.

Ceremonia s-a desfășurat atât în interior cât și în aer liber, la Los Angeles, fără a beneficia însă de scena elaborată și de efectele speciale ale galelor din anii anteriori.

Surpriza galei a fost faptul că trupa de K-Pop BTS a pierdut la categoria de interpretare pop pentru duo/formație în fața duetului format din Lady Gaga și Ariana Grande (cu piesa "Rain on Me"). Ca o consolare pentru băieții de la BTS, gala Grammy din acest an s-a încheiat cu interpretarea piesei lor în limba engleză "Dynamite", direct din Coreea de Sud.

Câștigătorii la principalele categorii:

- Albumul anului: "Folklore" - Taylor Swift
- Înregistrarea anului: "Everything I Wanted" - Billie Eilish
- Piesa anului: "I Can't Breathe" - compusă de Dernst Emile II, H.E.R. & Tiara Thomas, interpretare H.E.R.
- Cel mai bun nou artist: Megan Thee Stallion
- Cea mai bună interpretare pop duo/grup: "Rain On Me" - Lady Gaga și Ariana Grande
- Cel mai bun album pop: "Future Nostalgia" - Dua Lipa
- Cea mai bună interpretare rock: "Shameika" - Fiona Apple
- Cea mai bună interpretare rap: "Savage" - Megan Thee Stallion featuring Beyoncé
- Cel mai bun albumm rock: "The New Abnormal" - The Strokes
- Cel mai bun album country: "Wildcard" - Miranda Lambert
- Cel mai bun album contemporan de muzică creștină: "Jesus is King" - Kanye West
- Cel mai bun videoclip: "Brown Skin Girl" - Beyonce, Blue Ivy, WizKid

Câștigătorii premiilor Grammy sunt aleși prin vot de cei aproximativ 11.000 de membri ai Recording Academy din SUA.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Wed
5
Arhivă Radio Chișinău