Grădinița din Drojdieni va fi închisă

  • 26 August 2020 16:37
Grădinița din Drojdieni va fi închisă

Cu șase voturi pro și cinci voturi contra, Consiliul comunal Șișcani a decis să închidă grădinița din satul Drojdieni, care face parte din aceeași comună. Părinții, care au mers astăzi să le ceară consilierilor să păstreze deschisă grădinița, sunt dezamăgiți și spun că nu știu cum se vor descurca de acum încolo. Le este frică să-și lase copiii la grădinița din alt sat, la patru kilometri distanță, iar dacă îi lasă acasă, nu vor putea merge la muncă și nici să aibă grijă de gospodărie.

Iurie Postu, unul dintre părinți, dezaprobă hotărârea luată și nu este de acord nici cu motivele invocate de către conducerea comunei: starea deplorabilă a edificiului, numărul mic de copii și lipsa de investiții pentru a reabilita grădinița. ,,E foarte greu, eu cu două mâini trebuie să hrănesc 5 guri. Ne-au spus că vor organiza microbuz pentru a transporta copiii la grădinița din satul vecin, dar toți părinții sunt contra acestui lucru. Le-am propus să ajutăm noi, părinții, să punem bani pentru a face reparație, dar situația nu s-a schimbat”, regretă părintele.

Educatoarea de la grădinița din Drojdieni, Cristina Gurulea, dar și mama unui copil de 4 ani, ar trebui să-și transfere locul de muncă în satul vecin. Spune că nu este sigură că o va putea face și dacă își va duce copilul la o altă grădiniță. ,,Ne-au spus că, în cazul când vor fi în jur de 50 de beneficiari, atunci vor deschide grădinița. Pe noi ne-au trimis acasă să facem copii și să așteptăm până vor apărea investițiile necesare”, spune femeia.

Contactat de IPN, acum o zi, primarul comunei Șișcani, Vladimir Bodean spunea că imobilul care găzduia grădinița este vechi și nu a putut atrage investiții pentru reabilitarea acestuia. ,,Am adus experți de la Fondul de Investiții Sociale din Republica Moldova, am încercat în tot felul să o aducem la condiții mai bune, însă nu am reușit”, preciza primarul. Pentru celelalte două grădinițe din satele vecine, în care urmează a fi transferați și copiii din Drojdieni, au fost atrase investiții pentru a le crea condițiile necesare, adăuga edilul.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău