Grădinița din Drojdieni urmează să fie închisă. Părinții cer autorităților să o păstreze

  • 25 August 2020 10:03
Grădinița din Drojdieni urmează să fie închisă. Părinții cer autorităților să o păstreze

Grădinița din satul Drojdieni, raionul Nisporeni, este pe punctul de a fi închisă, iar copiii care o frecventează vor fi mutați la grădinița din satul vecin, care face parte din aceeași comună, Șișcsani. Autoritățile locale invocă probleme financiare, iar părinții spun că le este frică să-și lase copiii atât de departe de casă și cer Primăriei soluții pentru a păstra deschisă grădinița din sat, transmite IPN.

,,În sat sunt peste 30 de copii cu vârsta de până la 7 ani. Noi trebuie să-i ducem în satul vecin, la 4 kilometri distanță. Pe cei de trei ani nici nu îi primesc la grădiniță. Din cei mai mari, îi iau doar pe o parte. Suntem nevoiți să stăm cu copiii acasă. Noi nu putem nici să mergem la muncă, nici să ne ocupăm de gospodărie, pentru că trebuie să stăm cu copiii”, afirmă Igor Limbas, părintele unuia dintre copiii care mergea la această grădiniță.

Iurie Postu, un alt părinte, afirmă că până acum la grădiniță au fost organizate toate condițiile pentru copii, iar părinții mereu sunt receptivi să ajute cu tot ce e nevoie, doar ca să-și poată duce copiii la grădiniță. ,,Da, suntem o mână de oameni, sunt vreo 20 de copii, dar cum poți să îi pui în fiecare dimineață în rutieră pentru a-i duce la altă grădiniță, în alt sat? Niciodată în satul Drojdieni nu s-a investit nimic, toți banii plecau la celelalte două sate din comună”, a mai spus părintele.

Un grup de părinți s-a organizat și a mers la Primărie pentru a vorbi cu primarul. Ei spun că le este greu să își întrețină familiile și închiderea grădiniței ar fi o problemă mare pentru ei. Au scris petiții atât la Primărie, cât și la conducerea raionului, însă aceștia nu au fost ascultați și hotărârea a rămas aceeași.

Contactat de IPN, primarul Vladimir Bodean spune că imobilul care găzduia grădinița este vechi și nu a putut atrage investiții pentru reabilitarea acestuia. ,,Am adus experți de la Fondul de Investiții Sociale din Republica Moldova, am încercat în tot felul să o aducem la condiții mai bune, însă nu am reușit”, a precizat primarul. Pentru celelalte două grădinițe din satele vecine, în care urmează a fi transferați și copiii din Drojdieni, au fost atrase investiții pentru a le crea condițiile necesare, a mai spus edilul.

Hotărârea de dizolvare a grădiniței va fi supusă votului pe 26 august, de către Consiliul comunal Șișcani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău