Google recunoaște că ascultă înregistrări provenite de la aplicația sa de asistență vocală

  • 12 Iulie 2019 17:19
Google recunoaște că ascultă înregistrări provenite de la aplicația sa de asistență vocală

Google a recunoscut joi că angajații săi au acces la înregistrările aplicației Assistant Google, după dezvăluiri ale radioteleviziunii belgiene VRT, recunoscând în același timp că aceasta poate înregistra din greșeală fără să fi fost activată intenționat de utilizatorii săi, relatează AFP.

Compania explică faptul că specialiști în limbaj ascultă înregistrările utilizatorilor aplicației de asistență vocală pentru a îmbunătăți capacitatea sa de înțelegere a diferitelor limbi și accente.

O muncă "necesară creării de produse precum Assistant Google", a adăugat grupul.

Radioteleviziunea belgiană VRT a relatat că a putut asculta peste o mie de înregistrări provenite de la dispozitive din Belgia și Olanda, între care 153 captate accidental.

Printre înregistrări se numără și unele în care utilizatorii vorbesc despre viața lor amoroasă sau despre copiii lor sau furnizează informații personale, cum ar fi adresa lor.

Google afirmă că echipele sale anchetează scurgerea de date audio al cărei autor este un angajat "care nu a respectat politica de securitate a datelor".

"Vom face o examinare completă a dispozitivelor noastre de securitate pentru a evita repetarea situației", a promis compania.

Google a mai transmis că angajații săi nu au acces decât la 0,2% din înregistrări și că acestea "nu sunt asociate conturilor de utilizatori".

În mod normal, Assistant Google nu se activează decât atunci când utilizatorul face asta, apăsând pe un buton sau spunând 'Hey Google'.

Compania recunoaște că aplicația poate înregistra din greșeală, când programul interpretează "un anumit zgomot sau unele cuvinte din fundal" ca fiind cuvântul-cheie.

Ea reamintește că utilizatorii pot modifica parametrii aplicației pentru a dezactiva stocarea de date audio pe contul lor de Google sau pentru a le elimina automat la fiecare 3 sau 18 luni.

Înainte de Google, Amazon a fost la rândul său criticată după apariția unor dezvăluiri că angajați ai săi ascultau conversații pentru a îmbunătăți sistemul, conform companiei.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13
Cer fragmentat
Umiditate:87 %
Vint:5,1 m/s
Sun
14
Mon
13
Tue
12
Wed
12
Thu
15

Curs oficial BNM 30 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0000
USD 17.6277 -0.0000
RON 4.0060 -0.0000
UAH 0.6555 -0.0000
RUB 0.2486 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău