Google își lansează propriul chatbot, pentru a concura cu ChatGPT. Cum se va numi noul serviciu
-
07 Februarie 2023 18:00
Succesul ChatGPT a stârnit îngrijorare în rândul inginerilor șefi de la Google.Astfel, Alphabet Inc se pregătește să lanseze în săptămânile ce vor urma serviciul de inteligență artificială conversațională denumit Bard. Google Bard va răspunde mai rapid cerințelor utilizatorilor și va replica natural, grație componentei de inteligență artificială încorporată, scrie mediafax.ro.
Directorul general al Google, Sundar Pichai, a declarat că Bard combină cunoștințele despre lume cu puterea, inteligența și creativitatea modelelor mari de limbaj. Toți chatboții sunt proiectați să răspundă întrebărilor utilizând internetul, informează BBC.
ChatGPT a fost lansat de firma de cercetare OpenAI la sfârșitul anului trecut și promitea că va schimba modul în care oamenii se pregătesc pentru interviurile de angajare, jurnaliștii scriu articole, iar copiii își fac temele.
Practic acest chatbot preia o cantitate imensă de date text, pe care le folosește pentru a ajuta la generarea de răspunsuri și la desfășurarea conversațiilor într-un cadru realist.
Chatbot-ul celor de la OpenAI a înregistrat un succes răsunător, stfel că la începutul acestei luni serviciul a fost folosit de peste 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume în mai puțin de două luni.
„Este un moment foarte interesant să lucrăm cu aceste tehnologii, deoarece traducem cercetările și descoperirile profunde în produse care ajută cu adevărat oamenii. Bard va fi o punte pentru creativitate și o rampă de lansare pentru curiozitate, ajutându-vă să explicați unui copil noile descoperiri ale NASA sau să aflați mai multe despre cei mai buni atacanți din fotbal din lume. De asemenea, vă poate contura recomandări personalizate în privința exercițiilor pe care vreți să le faceți în sala de forță”, a declarat directorul Alphabet Inc, Sundar Pichai.
Rivalul Microsoft a anunțat că își va înlocui vechile servicii, inclusiv motorul de căutare Bing, cu programe pe bază de inteligență artificială, după ce a făcut o investiție de miliarde de dolari în OpenAI.