Globurile de Aur 2020 - ''1917'', ''Once Upon a Time'', ''Fleabag'', ''Chernobyl'' și ''Succession'', marii câștigători ai galei

  • 06 Ianuarie 2020 08:31
Globurile de Aur 2020 - ''1917'', ''Once Upon a Time'', ''Fleabag'', ''Chernobyl'' și ''Succession'', marii câștigători ai galei

Lungmetrajul ''1917'', dedicat Primului Război Mondial, pelicula ''Once Upon a Time... in Hollywood'', cu o acțiune plasată în anii 1960 la Los Angeles, serialul de comedie ''Fleabag'', serialul dramatic ''Succession'' și miniseria TV ''Chernobyl'' au câștigat principalele premii atribuite la gala Globurilor de Aur 2020, decernate duminică într-o seară marcată de numeroase surprize, informează Reuters și DPA, preluat de Agerpres.

Britanicul Ricky Gervais, celebru pentru umorul său ireverențios și care a prezentat pentru a cincea oară gala Golden Globes, a rostit în monologul său de deschidere mai multe glume prin care a ironizat industria de la Hollywood, generând de multe ori râsete nervoase în rândul celebrităților prezente în sală. În discursul său introductiv, Ricky Gervais a ironizat-o pe actrița Felicity Huffman, dar și legende de la Hollywood, cruciada începută de Ronan Farrow împotriva agresorilor sexuali, filmele Marvel, starea actuală a industriei cinematografice, entități corporatiste, platforma de streaming Netflix și, în special, filmul "Cats".


Lungmetrajul "1917" a fost desemnat cel mai bun film dramatic, învingând doi mari favoriți - filmele "The Irishman" și "Marriage Story", ambele produse de Netflix -, în timp ce o peliculă nostalgică, "Once Upon a Time... in Hollywood", regizată de Quentin Tarantino și produsă de Sony Pictures, s-a impus la categoria "cel mai bun film - comedie/musical".


Cineastul britanic Sam Mendes a fost desemnat cel mai bun regizor cu filmul "1917", o producție a studioului Universal Pictures.

"Este o mare surpriză", a declarat Sam Mendes, care i-a învins la această categorie pe marii favoriți, Martin Scorsese ("The Irishman") și Quentin Tarantino ("Once Upon a Time... in Hollywood").

Joaquin Phoenix, protagonistul din filmul "Joker", și Renee Zellweger, care a interpretat-o pe legendara Judy Garland în pelicula "Judy", au câștigat premiile de interpretare în filme dramatice, în timp ce Taron Egerton ("Rocketman") și Awkwafina ("The Farewell") au câștigat primele lor Globuri de Aur pentru roluri în filme de comedie-musical.

Quentin Tarantino a câștigat și Globul de Aur pentru scenariu grație filmului "Once Upon a Time... in Hollywood", considerat o scrisoare de dragoste adresată industriei de la Hollywood. Același film a câștigat duminică seară cel de-al treilea trofeu prin intermediul starului hollywoodian Brad Pitt, desemnat cel mai bun actor într-un rol secundar.

Laura Dern a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol secundar grație evoluției sale din "Marriage Story", învingând-o astfel pe Jennifer Lopez, favorita criticilor de specialitate pentru rolul ei din filmul "Hustlers".

Cel mai bun film străin a fost desemnat lungmetrajul sud-coreean "Parasite", Elton John a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun cântec original cu single-ul "I'm Gonna Love Me Again", iar trofeul onorific Cecil B. DeMille a revenit în acest an starului american Tom Hanks.

În domeniul producțiilor de televiziune, "Succession", produs de HBO, despre o familie disfuncțională americană ce deține o companie mass-media, s-a impus la categoria "cel mai bun serial dramatic". Protagonistul acestui show TV, scoțianul Brian Cox, a fost desemnat cel mai bun actor într-un serial-dramă.


"Fleabag", o comedie cu umor ireverențios produsă de Amazon Studios, s-a impus la categoria "cel mai bun serial-comedie/musical", iar protagonista sa, artista britanică Phoebe Waller-Bridge, a fost desemnată cea mai bună actriță într-un serial de comedie.

Ramy Youssef a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie cu rolul din producția TV "Ramy", în timp ce Olivia Colman a triumfat la categoria "cea mai bună actriță într-un serial dramatic" grație interpretării reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii în producția "The Crown".

Producția de televiziune "Chernobyl" a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie/ lungmetraj TV.

Premiile pentru roluri principale interpretate într-o miniserie/lungmetraj TV au revenit în acest an actorilor Russell Crowe ("The Loudest Voice") și Michelle Williams ("Fosse/Vernon"), în timp ce Globurile de Aur pentru roluri secundare în astfel de producții TV au fost câștigate de Stellan Skarsgard ("Chernobyl") și Patricia Arquette ("The Act").

Trofeul onorific Carol Burnett, aflat la cea de-a doua sa ediție, a fost atribuit actriței, prezentatoarei și realizatoarei TV Ellen DeGeneres.

Cea de-a 77-a ediție a galei de decernare a Globurilor de Aur a avut loc la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Evenimentul, difuzat în direct de postul de televiziune american NBC, a fost prezentat pentru a cincea oară de Ricky Gervais.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări și producții din industria cinematografică și de televiziune, grupate în 25 de categorii. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău