Un liceu din Ceadâr-Lunga va deschide o clasă cu predare în limba română

  • 22 Februarie 2020 11:30
Un liceu din Ceadâr-Lunga va deschide o clasă cu predare în limba română

Un liceu din municipiul Ceadâr-Lunga, UTA Gagauz-Yeri, va deschide în următorul an de studii o clasă cu predare în limba română. Instituția a înregistrat deja mai multe cereri de înscriere în această clasă, transmite MOLDPRES.

Posibilitățile deschiderii unei clase cu predare în limba română, în anul de studii 2020-2021, în Liceul teoretic nr. 2 din Ceadâr-Lunga, au fost examinate recent de către viceguvernatorul autonomiei, Olesea Tanasoglo, șeful Direcției pentru educație de la Comrat, Natalia Cristeva, și directorul liceului, Valentina Cebotari, indică gagauzinfo.md.

Pentru această clasă a fost rezervat un etaj din clădirea școlii, care până la începerea noului an de studii trebuie să fie reparat.

Inițiativa a fost apreciată de localnici și, potrivit Valentinei Cebotari, în prezent sunt deja înregistrate 19 cereri de școlarizare din partea părinților care doresc să-și dea copiii în această clasă.

Demersul de a include clasa cu predare în limba română a fost aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, fiind aprobată și învățătoarea Inga Fialcovschi, filolog, profesor de limbă română. De asemenea, se preconizează și atragerea în procesul de studii a profesorilor de disciplini estetice și reale.

În prezent, în autonomia găgăuză activează trei instituții de învățământ cu predare în limba română: Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat, Liceul „Luceafărul” din Vulcănești și Liceul „Grigore Vieru” din satul Cioselia Rusă.

 

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău